Hasselt

Afgelopen zaterdag zijn wij naar de mooie provincie Overijsel afgereisd om deel te nemen aan OBN Dweildag in Hasselt. We werden hier om 12.00 uur verwacht dus rond 10.00 uur vertrokken wij naar dit mooie dorp. Hier aangekomen stonden 2 begeleiders op ons te wachten die ons de hele dag mee op sleeptouw namen.

Toen wij hoorde dat wij in Hasselt moeten optreden dacht merendeel van ons dat dit in België zou zijn. Haha nou niet dus. Onderweg naar de verzamelplaats kwamen wij langs leuke pandjes die allemaal schots en scheef stonden. Waren we dan toch in België? Van een waterpas had men hier nog nooit gehoord. Een super gezellig en knus dorp met leuke horeca gelegenheid langs een mooie kade.

Na een lekker kopje koffie werd ons verteld dat we 5 keer deze dag moesten spelen, waarvan 1x op het hoofdpodium gelegen op de Grote Markt. Deze Grote Markt was net even iets kleiner als de Markt die wij gewend zijn in Eindhoven. Maar de sfeer zat er goed in.

De zon stond strak aan de hemel. Tijd om te spelen en dit dorp kennis te laten maken met XBB. Een mooie gelegenheid om wat nieuwe nummers te spelen en hier vertrouwd me te raken. Nou dat ging de eerste keer niet al te best. Gelukkig hadden de meeste van ons de partijtjes nog in de mailbox zitten, dus we toch nog maar even de knoppen checken.

Het 2e optreden was op de braderie. Het was eigenlijk de bedoeling om hier overheen te lopen, maar met ons mooie drumstel kon dit natuurlijk niet. Op verschillende plaatsen hebben we stil gestaan en er een feestje van gemaakt. Hoe terughoudend we waren tijdens het eerste optreden, hoe los we gingen op de braderie. Oke, XBB was er weer en we gaan volle bak. We hadden plezier en veel lol. Lekker gek doen tijdens een lekker stukje muziek. Moet kunnen toch?!

Tijdens ons optreden op de Grote Markt werd onze enige baritone speler nog even versterkt. Zodanig dat zijn collega in Italië hem kon horen. En hij was hier blij mee…..

 

Deze leuke en geslaagde dag heeft ons een 2e plaats opgeleverd. Hasselt, dank je wel voor deze leuke dag en wie weet tot een volgende keer. 

Nieuws

XBB Sponsoren

image image image image

XBB Events

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
No Image
Datum :  11-03-2018
12
13
14
15
16
17
18
19
Datum :  19-03-2018
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

XBB Video

XBB Tweets