5 jaar XBB

1 juli 2017 bestaat onze mooie club 5 jaar. Wat zijn deze jaartjes voorbij gevlogen. Tijd om hier even bij stil te staan. 

Uiteraard waren de ideeën om een nieuwe club op te richten al meerdere keren besproken. Vergaderingen werden gevoerd, potentiele leden werden uitgenodigd om mee te denken over deze nieuwe club, het doel was helder en op 1 juli 2012 zijn de we uitdaging aangegaan. 

Price tag en Sweet dreams stond als eerste op de standaard. Als we daar nu aan terug denken he…..begint iedereen mega hard te lachen. Maar we moesten ergens mee beginnen. 

November 2012 stond in het teken van ons eerste repetitie weekend. Hier werd ons mooie XBB logo gepresenteerd en de andere nummers die we gingen instuderen voor de carnaval 2013. Totaal zouden dit zo ‘n 10 nummers worden. 

Naast de repetities en thuis studies, kreeg de website vorm, diverse sponsoren werden benaderd, kleding werd gemaakt en de agenda met optredens werd gevuld. Ons eerste optreden was op 26 januari 2013. Man man man wat waren wij nerveus zeg, verschrikkelijk gewoon. Ik kan het toch niet laten om jullie even mee te nemen…..Het podium was voor ons gevoel toen echt MEGA. We stonden als een stel bange eendjes op een kluitje. We deden ons stinkende best. Op dat moment hebben we ons aardig staande gehouden….als we er nu op terug kijken, zijn we trost, maar we blijven er stiekem een beetje om lachen. 

Carnaval 2013. Weer nerveus! Ga er maar aanstaan tussen al dat Eindhovens muziek geweld. We waren anders, gaaf, leuk, muzikaal, maar anders. Ja inderdaad, dat was de bedoeling ook. 

Hier en daar werd er toch over ons gesproken en steeds meer mensen hadden kennis gemaakt met XBB. Wij werden wat relaxter en wat losser en verschillende optredens hebben we XBB goed op de kaart gezet. Zo waren we in september 2013 al voor de 1e keer te vinden in Renesse tijdens het beroemde Festival aan Zee. Super gaaf was dit! Echt een optreden wat jaarlijks terug moest komen. 

Al snel na onze oprichtingen kregen we uitbreiding. Deze afgelopen jaartjes hebben we toch wel wat prijzen behaald en vooral mensen kennis laten maken met een andere stijl. Strak, muzikaal en een eenheid, maar vooral een groep die veel lol heeft tijdens het muziek maken op een hoog niveau. 

Jassen, vesten, schoenen en andere blousen werden aangeschaft, een aantal sponsoren kregen we erbij en in 2015 organiseerde wij voor het eerst ons eigen festival. The XBB Music eXperience. Ook dit was een groot succes. 

We reizen nog steeds heel Nederland door, van Sneek tot Hasselt. We hebben nog steeds 1 keer per jaar een repetitieweekend. Dit keer met wel een bonte avond. De agenda is gevuld met bijna elke maand 2 optredens en iedereen heeft het super naar zijn zin. 

We werken hard maar hebben nog steeds enorm veel lol. We zijn echt een club geworden, zeg maar gerust een bloedfanatiek team. Een club die bekend is en niet meer weg te denken is uit onze muziekwereld.  

Zo sta je een presentatie te geven en zo ben je een stukje aan het schrijven dat we 5 jaar bestaan. Iedereen van onze club is hier super trots op. 

Wij gaan voorlopig door met het maken van vette muziek, we blijven strak, we blijven XBB, maar vooral blijven we heel veel lol en plezier maken. Op naar de volgende jaren. 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

XBB Tweets

XBB Events

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
No Image
Datum :  11-03-2018
12
13
14
15
16
17
18
19
Datum :  19-03-2018
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

XBB Video

XBB Merchandise

XBB Sponsoren

image image image image