Renesse

Afgelopen weekend was een weekend waar wij met z'n alle erg naar uitgekeken hebben. Een weekend muziek maken in Renesse tijdens festival aan zee. Vanaf het moment dat XBB is opgericht, zijn we te zien tijdens dit festival. Dus meer reden voor een feestje!

We hadden de weervoorspellingen al gezien en we kunnen wel zeggen dat deze echt om te janken waren. Nat nat nat. Toch maar alle tenten ingepakt en op naar camping de Julianahoeve. 

Sommige van ons waren donderdagavond al aangekomen op de camping. De meeste konden hun spullen droog opzetten. Gelukkig maar, want vrijdag was de natste dag van heel 2017. Het bleef maar regenen en regenen. Maar goed, laten we er maar het beste van maken. 

Toen iedereen aanwezig was moesten we naar het dorp voor de heerlijke bbq. Om 20.00 uur presenteerden we ons op het hoofdpodium. Omdat er veel meer clubs waren, kreeg iedereen 2 tot 3 nummers om het publiek kennis te laten maken met hun club. 

Eerst hebben we de boel een beetje wakker geschut en de mensen laten swingen op onze Bruno Mars. Daarna tijd voor ons nieuwe nummer van MJ. Wooow wat een applaus. Wat was dit gaaf! Het publiek reageerde zo gaaf dat wij er allemaal kippenvel van kregen. De toon was gezet. Op naar de lekkere sangria en een leuke avond op de camping in onze oude, niet weggewaaide/kapotte, XBB tent. 

Op zaterdagochtend konden we heerlijk rustig aan doen. We moesten pas om 15.00 uur spelen. Dus tijd om traditiegetrouw met de hele club, aanhang en kids lekker te plonzen in het zwembad. De mannen lekker wild van de glijbaan, de kids en de meiden lekker chill hangen op een mat. Super gezellig om ook dit juist met de hele club te doen. 

Nadat we omgekleed waren was het tijd om weer naar het dorp te gaan. Rondom het podium bij de Jumbo was het al redelijk druk. Gelukkig voor Demi niet al te druk....dit was haar eerste optreden en ze was al nerveus genoeg. Setje ging super. Wat gaaf dat mensen nu niet meer naar je kijken van:....wat zijn hun anders....?!? maar naar je kijken en uitstralen van:.....wooooow hun zijn anders!!! Zo gaaf! “Zo muzikaal en wat hebben ze een plezier onderling”. Demi heeft het trouwens overleefd hoor! Ze deed het top! 

Bij restaurant Zilt stond om 17.00 uur het eten klaar. Ook dit is geregeld door de organisatie. We hebben heerlijk gegeten en als dank een nummertje gespeeld voor het restaurant. 

Rond 19.00 uur hadden we weer een optreden op het hoofdpodium. Ook hier weer kippenvel hoe mensen reageerde op ons optreden. 

Nu was het wachten. Wachten tot 23.00 uur. Dat was een behoorlijk lange tijd. Dus het idee werd geopperd om richting het strand te gaan en hier wat te spelen en wat te drinken. We waren net te laat voor zonsondergang. Ja ja, ik vergeet helemaal te vertellen dat het de hele dag droog is geweest. Droog en af en toe de zon. Wat wil je in Renesse dan nog meer. 

Op het strand spelen is toch altijd bijzonder. Je schoenen zitten vol zand, de kruk van stip zakt weg in het zand, er staat een gure zeewind, maar het blijft zo vet! 

Om 23.00 de laatste set! Hier stonden onze collega’s PIAS en de Keienkraôkers naar ons te kijken. Ook bij hen viel MJ in de smaak. Ze vonden het heel goed. Wij vonden het erg gaaf om al die complimenten te krijgen. Helemaal van je collega's. Na dit optreden zijn we lekker terug naar de camping gegaan en hebben we de jaarlijkse bingo gespeeld. De prijzen die we hier in de wacht konden slepen waren heel erg speciaal. Nadat we nog wat gedronken hebben zijn de meeste van ons naar bed gegaan. 

Zondagochtend waren de tenten al bijna droog. Alles nat meenemen was dus niet meer aan de orde. Om 13.00 uur moesten wij op het hoofdpodium de dag openen. Nog niet al te veel publiek, maar we hebben weer lekker staan te spelen. Het laatste setje voor deze dag was weer bij de jumbo. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het publiek in aantal rijen naar ons stond te kijken. Heerlijk om mensen zo te vermaken en hiervoor applaus te krijgen. 

Renesse....onze 4e keer. Weer een weekend om niet te vergeten. Nat, sangria, bingo, muziek, lol en nog veel meer. Organisatie van Festival aan Zee wederom weer heel erg bedankt voor alles goede zorgen. Tot volgend jaar! 

Klik hier voor foto's

 

Laatste nieuws

XBB Tweets

XBB Events

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
No Image
Datum :  11-03-2018
12
13
14
15
16
17
18
19
Datum :  19-03-2018
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

XBB Video

XBB Merchandise

XBB Sponsoren

image image image image