De Rollende Keukens in Amsterdam

Afgelopen donderdag, op Hemelvaartsdag, was XBB te vinden bij de Westergasfabriek in Amsterdam waar het Foodstock festival plaats vond. 4 dagen eten, drinken en genieten. Aan het mooie weer dit weekend, geen gebrek!

Rond 18.30 uur moesten we aanwezig zijn en werden door de stagemanager naar ons podium gebracht. Mensen die wel eens in Amsterdam geweest zijn, of je het nu een wereld stad vind, of 3x niks, je weet wat voor soort “volk” hier rond loopt. Nou, aan dit soort mensen, ook geen gebrek tijdens dit mooie Foodstock event. Heerlijk.

Aangekomen bij het podium, die in een leuke grote, ronde tent stond, werden we met een warm welkom ontvangen door de organisatie en door onze geluidsman. Het was de bedoeling dat wij versterkt gingen spelen. Iets wat we eigenlijk nooit doen, op de 2 “tentoptredens” tijdens carnaval na. Tijdens deze optredens wordt het drumstel en de sous versterkt en staan er her en der wel een aantal mic’s op het podium, maar met 2 tallen een mic delen is toch even andere koek.

We moesten 45 minuten spelen en hadden dus een flinke setlijst gemaakt. Nadat alle mic’s op het podium stonden was het voor de soundcheck. En hoe doe je dit dan? “Speel eens iets”…..ja maar, wat moet je spelen dan?? Gewoon wat lange noten en een toonladdertje of zo….net zo lang totdat je geluidsman zegt dat het oké is. Raar, onwennig, maar toch eigenlijk wel super leuk om te doen. En wat klinkt het vet als jezelf eerst gewoon hoort en daarna via de boxen en monitoren op het podium. “Oké, XBB top! we zien jullie over 8 minuten”. Oké?! dan gaan we beginnen! Op verschillende plaatsen werden flessen water neergezet. Zeg nou zelf, een setje van 15 a 20 minuten of er 1 van 45….Leuk leuk! Laat de tent maar volstromen dan.

Nog geen 8 maten gespeeld te hebben en de mensen die in de tent stonden waren om. Iedereen danste al lekker mee. Het geluid was perfect, de sfeer zat er goed in, de tent stroomde vol dus kom maar op Amsterdam, we gaan er een feestje van maken.

En dat was het! Geen gewoon feestje maar een big party. Mensen ging los, mensen vonden het geweldig. Er werd meegezongen, gesprongen, gedanst en ontzettend veel plezier gemaakt. Wat was dit gaaf, wat was dit vet. Ja ja, dit zeggen wij natuurlijk altijd, maar dit optreden….dit optreden overstijgt alles. Ik denk en als je de stukjes leest weet je dat ik nooit in de ik vorm schrijf, maar ik denk, dat dit het gaafste optredens is geweest van XBB tot nu toe. Hier doe je het voor. Hier schrijf je muziek voor, hier repeteer je je het apenzuur voor, hier studeer je gekke pasje voor in, hier doe je het voor. Echt dikke *

Organisatie en onze geluidsman, nogmaals bedankt voor het onvergetelijk en geweldig optreden en hopelijk tot volgend jaar.

Filmpjes en foto’s van dit geslaagde optreden volgen asap.