Carnaval 2019

Het is al bijna 2 weken geleden dat we 1 van de leukste feestjes in Brabant hebben afgesloten. 

Carnaval 2019 was er weer 1 voor in de boeken! 

Vrijdagavond zijn we begonnen, net als vorig jaar, bij onze collega’s De Dommelaers in Eindhoven. Altijd een oud en vertrouwd feest. 2 super goede sets neergezet. We stonden als een huis en als dit een voorbode voor de hele carnaval was, dan kon het al niet meer stuk. 

Zaterdag beginnen we altijd op de Vestdijk in Eindhoven. Voordat de optocht begint even wat spelen en sfeer maken. Voordat we rond 15.30 in de tent op de Markt moesten spelen, konden we het weer niet laten om even de klankkast van de Heuevelgalerie te gebruiken. Wat klinkt het hier toch lekker om te spelen. 

Daarna de tent! Nou dit was me toch een party!! Afgeladen vol stond het weer. We waren iets meer gewend en wisten meteen dat we richting de microfoons moesten spelen. De tent nog even een beetje extra opfokken met De Jeugd van Tegenwoordig! Hoe gaaf. Hoe vet. Dit is niet uit te leggen hoe gaaf het is wanneer iedereen in de tent uit z’n plaat gaat op jou muziek. Genieten was het dus. 

Over genieten gesproken…na dit optreden hebben we heerlijk gegeten bij de Griek en daarna door naar De Spijker op Stratumseind. Aaaaij dachten we….veel te veel mensen, veel te veel drank…maar we gaan het doen. Ook hier bleven de mensen stil staan en konden we toch aardig wat mensen vermaken. 

Door naar Oudenbosch! We werden aangekondigd als de act van de avond. Nou ja, 1 van de grote acts dan. De zaal ging, net als vorig jaar, los. Hiphop sloeg hier vorig jaar super goed aan dus we wisten zeker dat de nieuwe Nederhop het ook goed ging doen daar. En jawel!!! Als laatste optreden stonden de Bullekus in Berkel-Enschot op de agenda. Het was een lange dag en als de club voor je dan ook het podium niet af wil, valt dat toch een beetje tegen. Maar goed, uiteindelijk hebben we daar de zaterdag goed afgesloten. Met gieren banden maar huis. 

Over zondag zal ik het kort houden. We begonnen de avond bij Kap Nah in Udenhout, daarna door naar Waalwijk waar we gelukkig last minute nog terecht konden en als laatste naar (f)Outblast. 3 goede en leuke optredens met veel bier en cola. 

Dag 4. Prijsbloaze in Helmond. Man man wat was het koud. Een wind joh! We waaide allemaal uit ons pilotpakkie! Tja….normaal zal ik dit zelf nooit zeggen, maar de woorden van de organisatie….welkom op jullie oefen podia. Er stond dus niet al te veel publiek. Het was dus koud, maar 3x lekker gespeeld. Door naar Pulle Vulle in Eindhoven. Altijd feest en weer super om zo versterkt te spelen in een mega tent. De nieuwe groepsfoto’s zijn weer gemaakt en door om een hapje te eten. Laten we over dit diner maar niet te veel melden. We hebben gegeten, punt. Daarna door naar Waalre en afsluiten in Drunen. Ook hier super fijn gespeeld. Soms laat de techniek je in de steek, maar ook dat kan ons niet schelen en begonnen we in Drunen gewoon nog een keer opnieuw met onze rap van Sterrenstof. 

De laatste dag alweer. Wat is het leuk, maar als je toch heel eerlijk bent, is het ook fijn dat het gewoon de laatste dag is en dat het na vandaag weer voor 1 jaar voorbij is. Maar, sinas erin, en door. Starten bij Blusswerruk in café de Kwien. Het lijkt wel of iedereen van XBB op dag 5 op zn best is. Bij de eerste noten is het ff voelen en checken of de lipjes nog wel toereikend zijn….maar dan… ja, lekker, het voelt goed, dus gas erop!! 

Voordat we naar café de Hertog gingen, weer even een tussen stop in de Heuvel. De beveiliging was het er niet helemaal mee eens, maar gelukkig mochten nog 3 nummers spelen. Een heerlijke galm en wat een sound! Weer genieten. 

Door naar, en ik denk dat ik wel voor de hele club mag spreken, het leukste optreden van de hele carnaval. Muziek met Hindernissen, georganiseerd door onze vrienden van De Eendracht. De 1e opdracht was het dansen van de ChaCha tijdens een door ons gekozen nummer. Welk nummer past hier het beste bij? Maria! En daar gingen we 1, 2, Chachacha. Check! 2e opdracht, speel dit onbekende nummer. Hoe gaaf was dit! Snel alle koppen bij elkaar, als groep aan het werk, er snel achter komen welk nummer het is en spelen met die handel. Tijdens de brug gooide we er nog even een XBB’je overheen met onze kenmerkende beat! Check! Laatste opdracht: spelen met speciale boerenkoolvlaai van de plaatselijke bakker. Gadver! Maar kom op!! Dit kunnen wij. En ja hoor, check! Wat hebben we genoten en gelachen en achteruit gegeten. Thnx voor deze leuke 20 minuten. En dan nog winnen ook! 

Als afsluiting waren we op de koffie bij Coest in Dynamo. Nog 2 setjes en dan zat het erop. Afsluiten met een super leuke groep mensen en de laatste avond proberen nog het beste er van te maken. En dat lukt XBB altijd! 2 sets, 2 dikke en leuke optredens. Het zat erop. Iedereen onwijs bedankt voor deze afgelopen 5 dagen feest!  

Nu nog even rust en op naar de volgende optredens!