Festival aan zee 2018

Bedankt!

Hoezo? Iedereen bedanken doen wij normaal gesproken toch pas aan het eind? Wat hebben wij weer een geweldig weekend Renesse achter de rug en willen gewoon meteen in het begin van dit stukje tekst, iedereen bedanken. Organisatie bedankt, het was weer super. Julianahoeve en De Brem bedankt. De vrouw van het fiets verhuur en het publiek, bedankt. Custom Garden, strandtent De Branding, Restaurant Marlijn en vooral onze aanhang, bedankt! Mede door jullie heeft XBB een top weekend gehad.

De dagen voorafgaand van Festival aan Zee, waren de weersvoorspelling nog al wisselend. Tja, wanneer eigenlijk niet. Gelukkig hebben we stralend weer gehad. De nachten waren iets wat vochtig en fris, maar we hebben de zon overdag geregeld gezien.

De meeste leden kwamen op vrijdag aan op Camping De Brem. Hier hadden we, net als voorgaande jaren, weer een aantal plaatsen toegewezen gekregen. Gelukkig was er dit jaar plek genoeg, voor XBB. De grote zwarte punttent werd opgezet en hier aan vast werd onze party tent opgebouwd. Het feest kon al eigenlijk beginnen. Het blijft toch prachtig om te zien hoe onze “niet kampeermensen” er toch in weten te slagen een tent op te zetten.

Op het plein in het dorp werd traditie getrouw, een BBQ georganiseerd. Aan lekker eten geen gebrek. Rond 22.00 uur moesten wij onszelf voorstellen aan het publiek. Hier hadden we 13 minuten de tijd voor. Even snel 3 nummertjes spelen om XBB goed op de kaart te zetten. Een prima optreden. Eenmaal terug in de tent, waar de lekkere drankjes al koud stonden, hebben we nog lang na zitten kletsen. Laten we zeggen dat het tot in de vroege uurtjes erg gezellig is geweest.

Zaterdag hadden we een drukker schema voor de boeg. We moesten vandaag 4x spelen in het dorp. Na het 2e optreden kregen wij een diner aangeboden bij Marlijn. Jemig wat een borden met eten. Het was erg lekker. Als klein bedankje voor het eten, hebben wij hen nog een speciaal optreden bezorgd. Dit soort spontane optredens zijn toch wel het aller leukst. Als je klaar bent met een nummer en je kijk achterom, staan er echt overal mensen naar je te kijken.

Wat is er nou zo gaaf aan Renesse en waarom gaan jullie er steeds naartoe terug? We horen het jullie denken… Moet je eens voorstellen dat je op een plein staat, vol met mensen. Diverse soorten mensen. Mensen die op vakantie zijn in Renesse, mensen die toevallig daar zijn omdat zij een vrijgezellenfeest hebben, mensen die komen voor Festival aan Zee, maar ook mensen die weten dat wij moeten optreden en speciaal achter ons aan lopen om ons nog een keer te zien. Al deze mensen zingen mee als je een bekend nummer speelt. Gewoon zo uit het niets. Als mensen het gaaf vinden wat je aan het doen bent, gaan deze mensen gewoon voor je staan om te klappen, wanneer een nummer is afgelopen. Mensen die je op vrijdag tegen komt en die zondag weer vooraan het podium zitten. Mensen die spontaan gaan dansen. En dan bedoelen we dansen. Niet een beetje heen en weer schuiven, nee echt dansen! Mensen vermaken en blij maken met onze muziek. En als de zon dan nog eens aan de hemel staat en de sinas smaakt goed, wat wil je als club dan nog meer. Wat hebben we toch een leuke hobby.

En door…..zaterdagavond stond er karaoke op het programma. Wij hadden afgesproken om iets geks aan te doen….Nou aan gekheid geen gebrek hoor. Wees maar niet bang. Het was zo gek…..dat er geen foto’s op film opnames gemaakt mochten worden. Nadat onze eigen XBB nachtegaaltjes een aantal nummers hadden gezongen, stroomde onze tent vol met andere clubs. Wat een lol en wat een gezelligheid. Helaas moesten we eerder stoppen dan gepland. Je moet altijd rekening houden met de huisregels van de camping en eventuele andere gasten.

Zondag. Al weer de laatste dag. Alles moest weer opgeruimd worden. Jemig wat neem je toch een hoop zooi mee. Nog 2x spelen. 1x in het dorp en 1x bij strandtent De Branding. Heerlijk om ook weer even op het strand te zijn. Na dit optreden was het tijd om op de fiets terug naar het dorp te gaan om het finale nummer te spelen. Zo, het weekend zat er weer op. Terug naar de camping, spullen inladen en terug naar huis.

We hebben het weer super naar ons zin gehad en wat ons betreft, Festival aan Zee, tot volgend jaar.